Kategorier
Aktuelt

Unngå skader på minnekort

Det hender vi ser kundene våre får problemer med sine minnekort. Enkle råd og tips kan spare deg for utgifter på mange tusen kroner og tap av viktige bilder.
FotoCare skade på minnekort

Det første vi ønsker å tipse om er generelt renhold av minnekortene. Dette vil forhindre korrupte bildefiler som kan blokkere videre bruk av minnekortet.

  • Oppbevar kortene i egnede holdere eller hardplast futteral som medfølger.
  • Formater kortene jevnlig i PC eller Mac, deretter i kameraet det skal benyttes.

PC
Høyreklikk på diskstasjonen i Min datamaskin og velg Formater.
(Fat på kort under 2 GB og Fat32 på kort over 2 GB)

MAC
Finn frem Systemverkstøy og velg Diskverktøy. Marker enheten, velg MS-dos mode og slett.
(NB! ikke slett harddisken din)

Vi anbefaler at minnekortene formateres for hver gang du skal benytte dem i forskjellige kameramodeller. Ellers etter eget ønske om det er hver måned eller en gang i halvåret.

Fysiske skader
Vi ser også en del skader på selve kontaktpunktene til minnekortene som bildene viser. Disse skadene kan stamme fra slitasje, støt mot kontaktrekken eller bli skadet dersom kortet blir benyttet i en enhet hvor motsvarende pinner er defekte.

Det er viktig å generelt sjekke at kontaktflaten er hel og erstatte eventuelle problemkort. Finn også kilden til skaden. Det kan være at den gamle kortleseren har bøyde pinner eller at kortet har vært i et kamera med defekt kortleser. Opplever du at kameraet ikke kjenner igjen kortet, så sjekk kortet før du tester det i andre kameraer eller lesere. Er det skadet, vil du kunne påføre skaden videre og på andre enheter, og det kan bli kostbart.

FotoCare skade på minnekort